Andezit

andezit
andezit

A vulkáni láva megszilárdulását andezitnek nevezzük, melyet többnyire utak és parkolók építéséhez használnak. 

 Zúzott kő autóbeállók, vízelvezetők, gyalogutak, építési projektek és egyéb tereprendezési feladatok egyik legfontosabb kelléke. 

Gyakran használják, tómedrek, patakmedrek, csobogók, tűzgyújtó helyek környékének dekorálására. 

Az esztétikai értékén túl megakadályozza a gyomnövények növekedését ezért mini sziklakertekhez is kiválóan alkalmas. Többféle színben és méretben vásárolható telephelyünkön. 

Mennyi mindenre jó az andezit?

Az andezit évszázadok óta az emberiség egyik kedvelt bányászati alapanyaga, aminek az oka, hogy nagyon könnyen kinyerhető, és felhasználhatósága rendkívül széles körűnek tekinthető. A legnagyobb mennyiségben útépítéseknél hasznosítják, hiszen zúzalékanyagként a betonburkolatok és az aszfaltburkolatok egyik alapjának tekinthető, ami megfelelő szilárdságot képes adni a nagyobb teherbírásra megtervezett útvonalaknak, kiterjedtebb parkoló felületeknek és egyéb betonplaccoknak. Szintén rengeteg andezitet használnak fel a vasutak építése során is, hiszen a sínek alatt megtalálható kőzúzalék nem más, mint ez a típusú vulkáni kőzet, amely nagy szilárdsága és ellenálló képessége miatt tökéletes választás a többtonnás járművek biztonságos közlekedtetéséhez.

Ezen kívül az andezitből nagyon tartós és masszív falazó anyag készíthető, de elengedhetetlen kellék lehet házak alapozásakor is. Szintén gyakran futhatunk bele andezitbe burkolóanyagok kapcsán, hiszen rengeteg - főként kültéri - járólap és térkő alapját adja ez a rendkívül szívós vulkáni kőzet.

Persze az andezit önmagában, zúzalékként is felhasználható otthon a kertben töltőanyagként, autóbejárók és parkolók alapozásához vagy végleges feltelítéséhez. 

Főbb andezit termékek

Z 0/63

 3200 Ft/tonna

CP 63/180 Gabionkő 

4950 Ft/tonna

CP 90/250  

4950 Ft/tonna

További árakért kattintson ide, vagy kérjen egyedi ajánlatot! 

Áraink netto árak, és tartalmazzák a rakodás és mérlegelés díját. 

Az andezit felhasználása 


Útépítésre

Vasúti alapanyag

Járólap és térkő